Quiz Today

 

Amazon Quiz Answers, Amazon App Quiz Contest Answers, Amazon Today 30th August 2020 Quiz Answers

Amazon Is Back With Another Quiz Contest Amazon Pay Quiz Contest In Which users have to answer the questions and stand a Chance to Win Samsung Galaxy S20+. All Amazon Quiz Answers For 30th August 2020 Updated Below. Offer Is Valid For All Amazon Users. Read And Follow Below Mention Steps To Avail Amazon Quiz Contest.

Amazon Quiz Answers:

Amazon Today Quiz Answers [30th August 2020, 8AM To 12PM]

Answer The Questions and Stand a Chance to Win Samsung Galaxy S20+

 

Question 1. Which Indian cricketer along with MS Dhoni announced his retirement from international cricket in August 2020?

Answer:-  Suresh Raina

 

Question 2. August 10 is dedicated to the conservation of which big cat, listed as an endangered species in the IUCN Red List?

Answer:-  Lion


Question 3. In terms of Airplanes, _________ is painted orange or bright yellow for easy discovery after a crash as it helps with investigations.

Answer:- Black Box

 

Question 4. Traditional festive sweet dish ‘Khaje’, spicy Harmal Chilli and Moira Banana from which Indian state were recently awarded GI tags?

Answer:- Goa

 

Question 5. Which country recently successfully tested the Arrow 2 missile system?

Answer:-
 Israel

 

Note:- Scroll Below For All other Amazon Quiz Answers

Amazon Today's Quiz Contest Terms:

1.     This Contest will commence on 30th August 2020 From 8:00:00 A.M. (IST) To 12:59:59 P.M. (IST) (“Contest Period”) 

2.     In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App ("Amazon.in App").

3.     Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

4.     Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled to a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.

5.     The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 participant will be selected as winners by a random draw of lots.

6.     The declared lucky winner(s) will be eligible for winning Samsung Galaxy S20+

 

**More Amazon Quiz Answers**

Amazon Nescafe Gold Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 10000

Question 1:- NESCAFE Gold is made with the choicest blend of which of these beans? (Hints: Watch the video for the answer)
Ans:- Arabica and Robusta Beans
Question 2:- As Shown in the video, what is the promise of NESCAFE Gold?
Ans:- All of the above
Question 3:- Which of the following, as per the video, makes NESCAFE GOLD deliver a richer and soother taste?
Ans:- All of the above
Question 4:- NESCAFE Gold is NOT available in the following grammage on Amazon.in (Hint: You can find the answer on the Nescafe Gold Product Page)
Ans:- 500g Jar
Question 5:- As per the video, NESCAFÉ Gold uses the finest quality coffee beans, grown in Vietnam, Brazil and Central America?
Ans:- True


Amazon Pay For LPG on Amazon Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 1000

Question 1:- From Which Of These LPG Gas Providers Can You Book Cylinders For On Amazon?
Ans:- All Of The Above
Question 2:- For A Cylinder Booked On Amazon Where Would You Receive The Delivery From The Distributor?
Ans:- At Your Doorstep
Question 3:- What Is The Convenience Fee For Booking An LPG Cylinder On Amazon?
Ans:- 0
Question 4:-  Which Of These Options Or Features Are Available For Booking LPG Cylinders On Amazon?
Ans:- All Of The Above
Question 5:- Which Of These Do You Need To Do While Booking An LPG Cylinder On Amazon?
Ans:- None Of These

Amazon National Sports Day Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 20000

Question 1:- Identify this famous sportsperson on whose birthday, National Sports Day is celebrated in India.
Ans:- Major Dhyan Chand
Question 2:- The year that the famous chemist CNR Rao, got the Bharat Ratna, which sportsperson also received the honour?
Ans:- Sachin Tendulkar
Question 3:- The famous sportswoman shown on screen on a Commonwealth Games gold medal in women’s singles in which year?
Ans:- 2018
Question 4:-  An Indian features in the list of top 10 scorers of all time in international football. Name the Indian
Ans:- Sunil Chhetri
Question 5:-  Which actress has played the role of this sportswoman on screen in the biopic?
Ans:- Priyanka Chopra

Amazon Pay UPI Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 10000

Question 1:- Which Of The Following Can Be Done Via Amazon Pay UPI?
Ans:- All Of The Above
Question 2:- With Amazon Pay UPI, You Can Send Money To?
Ans:- All Of These
Question 3:- Where Does Money Gets Credited When You Send Money Through Amazon Pay UPI To Another UPI Handle?
Ans:- Bank Account Linked To Receiver’s UPI Handle
Question 4:- Which Of The Below Is Needed To Pay Anyone Via Amazon Pay UPI?
Ans:- UPI PIN
Question 5:- What Is Needed To Set Up Amazon Pay UPI?
Ans:- Bank Account Number


Pay Insurance Premium on Amazon Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 10000

Question 1:- You can now pay your insurance premium on Amazon. True or false?
Ans:- True
Question 2:- Which of the following insurance premiums can be paid on Amazon?
Ans:- All of these
Question 3:- Which was the first insurance company of India?
Ans:- Oriental Life Insurance Company
Question 4:-In context to insurance, what is the full form of LIC?
Ans:- Life Insurance Corporation of India
Question 5:- Can you pay LIC premium on Amazon?
Ans:- Yes

Amazon Pantry Supreme Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 5000

Question 1:- Supreme range is from which brand?
Ans:- Head and Shoulders
Question 2:- What is the key ingredient in Supreme Shampoo and Conditioners ?
Ans:- Argan oil
Question 3:- The benefit that supreme range provides is ___? Color Protection
Ans:- Scalp care and Anti-Dandruff
Question 4:- Scalp Soothing Supreme Shampoo and conditioner provides the nutrients of ____?
Ans:- Argan Oil and Aloe Vera
Question 5:- Supreme range is to help against which of the following?
Ans:- Itchy and dry scalp



Amazon Independence Day Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 20000 Pay Balance

Question 1. Among all Indian Prime Ministers, who has hoisted the flag at the Red Fort for the maximum number of times?
Answer:- 
Jawaharlal Nehru
Question 2. Which was India’s first civil disobedience movement launched by Mahatma Gandhi in 1917?
Answer:- 
Champaran Satyagraha
Question 3. Which Amazon program assists Indian home-grown start-ups to build a brand etc.?
Answer:- 
Amazon Launchpad
Question 4. On 11th December, 1946 which future President was elected as the permanent Chairman of the Constituent Assembly of India?
Answer:- 
Rajendra Prasad
Question 5. How many Indian small and medium businesses sell on Amazon?
Answer:-  
6.5 Lakh

Amazon Road To Freedom Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 10000 Pay Balance

Question 1. _______ is celebrated on the birthday of the famous independence activist and India’s first Education minister Maulana Abul Kalam Azad shown here.
Answer:- 
National Education Day
Question 2. This famous freedom fighter was the first man to hold which post in India?
Answer:- 
Deputy Prime Minister
Question 3. This is a monument dedicated to a horrific incident, which freedom fighter returned his Kaiser-i-Hind award in protest of the incident
Answer:- 
Mahatma Gandhi
Question 4. This is a statue of which famous freedom fighter?
Answer:-
 Chandrashekhar Azad
Question 5. The woman to the left of Subhas Chandra Bose, was the head of a regiment, named after which famous queen?
Answer:-
 Rani Lakshmibai

Amazon Incredible India Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 15000 Pay Balance

Question 1. This form of ancient Indian martial art originated in which state?
Answer:- 
Kerala
Question 2. Name this musical instrument.
Answer:- 
Ghatam
Question 3. These wooden toys are a speciality of which Indian state?
Answer:- 
Andhra Pradesh
Question 4. Where did the Mauryan emperor Ashoka build this Great Stupa which is believed to house ashes of the Buddha?
Answer:- 
Sanchi
Question 5. Lucknow is famous for this form of stiching on clothes. What is it called?
Answer:- 
Chikan-kari

Amazon August Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 15000 Pay Balance

Question 1. What Indian city was founded by the East India Company in August 1639, when they bought a piece of land from the local Nayak rulers?
Answer:-
 Madras (Chennai)
Question 2. On 18th August 1945, who was reported to be seriously injured and badly burned in a plane crash in Taihoku airport, Taiwan?
Answer:- 
Netaji Subhas Chandra Bose
Question 3. The National Sports Day in India is celebrated on 29th August, on the birth anniversary of which sports legend?
Answer:- 
Dhyan Chand
Question 4. Released on 15th August 1975, which classic Hindi film's poster read 'The greatest star cast ever assembled – the greatest story ever told'?
Answer:- 
Sholay
Question 5. On August 3, 1492, who set sail from Palos, Spain, with three ships, Nina, Pinta and Santa Maria?
Answer:- 
Christopher Columbus

Amazon Freedom Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 25000 Pay Balance

Question 1. Who was independent India’s first woman Cabinet Minister?
Answer:-  
Rajkumari Amrit Kaur
Question 2. Using an SBI Credit Card, what’s the maximum discount that can be availed during Freedom Sale?
Answer:- 
Rs 1,500
Question 3. Where was Mahatma Gandhi on Aug 15, 1947?
Answer:- 
Kolkata
Question 4. How many States and Union Territories(UTs) does India have?
Answer:- 
28 States, 9 UTs
Question 5. Where does the Prime Minister of India raise the National Flag, every year during Independence
Answer:- 
Red Fort

Amazon Pay Bill With Alexa Quiz Answers-
Answer the Questions & stand a chance to Win Rs 10000 Pay Balance 

Question 1. On The Amazon App, What Button Should You Tap To Speak To Alexa?
Answer:- 
Tap On The Microphone ( Mic ) Icon In The Top – Right Section Of The App
Question 2. How Do You Check Your Amazon Pay Balance With Alexa?
Answer:- 
Just Ask Alexa! Tap On Microphone Icon And Ask – What Is My Amazon Pay Balance ?
Question 3. Which Of These Bills Can Be Paid Via Alexa?
Answer:- 
All The Above
Question 4. How Do You Ask Alexa To Recharge Your Mobile?
Answer:- 
Alexa, Recharge My Mobile.
Question 5. What Are The Benefits Of Paying Bills Via Alexa?
Answer:- 
All Of The Above

 

 





How To Get/Claim:


How To Play Amazon Quiz Contest?

1. Download 

2. Open App

3. Scroll Down And Click On Quiz Banner

4. Click On Play Now

5. Give Above Answers And Play Quiz

6. And Chance To Win Exciting Prizes

 

Reviewed by quiz today on August 30, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.